вторник, 11 май 2010 г.

Варнескят митрополит Кирил си направи футболен отбор


Силвия Николова, В-к "МОНИТОР", 11 май 2010 г.
Варненският и Великопреславски митрополит Кирил си направи футболен отбор от свещеници, съобщиха от митрополията. В събота дори тимът ще рита за квалификациите за купата "Каменица"."Млад отбор сме, нямаме голям актив зад гърба си, но досега изгубен мач нямаме", похвали се свещеник Живко Георгиев. Капитан на отбора пък е отец Стоян Махлелиев. Зад гърба си попският тим има актив от завидните 2:0 в мача с отбора на военоморския флот.На 27 май свещеническата команда ще рита в Шумен в приятелски срещи срещу отборите на футболистите ветерани и отново срещу военноморския флот. През месец юни пък мъжете в расо ще играят за пръв път футбол на пясък в курорта Албена. Във всеки турнир, в който участват, свещениците се нареждат в призовата тройка.Засега тимът се финансира изцяло с частни средства - на владиката,на негови приятели и на приятели на духовниците.Екипите на футболистите са като на "Атлетико" (Мадрид) - с кръст и котва на гърдите. "Това е символът на Варненската и Великопреславска митрополия", обясни дядо Кирил, който не крие увлечението си по футбола, но засега още не е ритал с командата. Затова пък той е известен като играч в отбора по боулинг на митрополията, който миналата година спечели пето място от общо 54 тима на водещи в региона фирми.
.

3 коментара:

slancheva.usmivka каза...

Здравейте, моя близка има сериозен проблем с щитовидната жлеза. Тя желая да се свърже по някакъв начин с Ангелина Бонева. Имете ли възможност да оставите нейни координати. Благодаря Ви!

Sylvia Nikolova каза...

Здравейте Слънчева Усмивка,
имам координати на Ангелина. Ще Ви дам нейния телефон, но преди това ще я попитам По-късно през деня ще Ви изпратя номера. Успех на Вашата близка!

Sylvia Nikolova каза...

Слънчева Усмивка, здравей
Обещаният телефон е 0887 48 49 42
Вече я редупредих, че ещ я търсите