сряда, 5 юни 2013 г.

Благотворителна прожекция на филма "ЛЮБОВ" на Михаел Ханеке


Благотворителна прожекция на филма "ЛЮБОВ" на Михаел Ханеке в помощ на Дарителската инициатива „За живота”


Събитието ще се състои в Дома на Киното на 7 юни от 18.00 часа

Целта на прожекцията е да събере средства за Дарителска инициатива за борба с рака на гърдата - „За живота”. Михаел Ханеке, в главните роли Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива. (На същия режисьор е и великолепния филм „Тетрадката”). „Любов” е носител на Кан 2012 – „Златна палма”, Европейски филмови награди 2012, Златен Глобус 2013, Оскар 2013 г. и още над 60 други награди и номинации.
Цената на билета е 10 лева.
Средствата се събират с цел закупуването на първия и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция, осигуряващ съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. Този вид лечение се използва при 50% от болните от рак на млечната жлеза, но и при други онкологични заболявания, при които наличната съвременна апаратура у нас не би могла да помогне.
Цена на апарата е 3 млн. лева. За да го набави за своите пациенти, Специализираната болница за активно лечение по онкология в София, започна фондонабирателна кампания „За живота”. За нея можете да прочетете повече на www.zajivota.org
Залата и прожекцията на филма са предоставени безвъзмездно от „Арт Фест” (организатор на София Филм Фест и мениджър на Дом на Киното) с управител г-н Стефан Китанов.
Средства за апарата можете да дарите и по сметка:
Име: Национален дарителски фонд „13 века България“
IBAN: BG25STSA93000020562379
BIC: STSABGSF

Както и да дарите чрез SMS.
Изпратете SMS с текст DMS ZAJIVOTA
на единен дарителски номер 17777
(за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel)
За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС За повече информация посетете www.dmsbg.com


Няма коментари: