неделя, 28 юни 2009 г.

600 гастрольорки продават плътта си, всяка с по 3 аборта

Родни проститутки сеят СПИН в чужбина

Семействата им сами ги продавали на сутеньорите
Коментар


Всичко за продан

Снимка Иван Бъчваров
Обществото отдавна е престанало да се вълнува за съдбата на тези момичета.

Стигнахме падението. Стигнахме дотам, бащи да продават дъщерите си на сутеньори. Да ги женят още като малолетни - със собствения си подпис в гражданското, пак за сутеньори. При това с пълното съзнание, че знаят какво очаква децата им. А след сделката да се кефят на шише ракия пред новия телевизор, купен с парите от продажбата. По-ниско падение едва ли някой някога е прогнозирал в клетата ни държава.

"Циганска му работа", чувам отсега някой да възкликва.

Циганска, ама не съвсем. Защото почти половината от изнесената зад граница жива плът на малолетни, сред тях дори 12-годишни момиченца, със съгласието на родителите, е българска. Падението е тотално.За продължителен период от време. Защото как ли да го нарече човек "временно", когато всяко трето момиче иска да се омъжи за чужденец, а всяка втора тийнейджърка мечтае да има за приятел богат мъж, та бил той и семеен, стига да я води на ресторант и да я облича в маркови дрешки, както показа неотдавна друго изследване на неправителствена организация.

Тези норми, смятани за нещо твърде нередно в миналото, днес смущават малцина. При това те са явно показвана ценностна система от повечето родители, определящи себе си като съвременни. Разликата между тези с претенциите тук, в големия град, и онези, оскотелите от пиянството и беднотията в някое крайдунавско село, е само една - сумата, за която ще продадат детето си. За едните тя е колкото за нов телевизор и шише ракия, за другите - въпрос на престиж, че детето му не излиза с кого да е. Затова нека се въведе най-строга законодателна санкция за родители дори само насърчаващи децата си към проституция.

Няма коментари: