петък, 27 юни 2008 г.

... ... ... - 3

Отец Боян Саръев: Гейовете искат нов Содом и Гомор

Патриарх Максим и Главното мюфтийство също се обявиха срещу хомо парада

Силвия Николова
в. "Монитор", 27 юни 2008 г.

Снимка: Бойко Кичуков
Патриарх Максим окачестви като
съблазън провеждането на гей парада.

Има световен заговор на хомосексуалистите. Те са в пряка зависимост един от друг и имат за цел да превърнат света в нов Содом и Гомор, в място за разврат и грях. Така отец Боян Саръев коментира за "Монитор" парада, който организира Българското гей общество "Джемини" в София днес. Тази работа с изследванията в училищата е въпрос точно на световна конспирация. Така пък той коментира съобщението на посолството на Холандия у нас пред БТА, че на 30 юни в столичен хотел БГО "Джемини" ще представи резултатите от изследване на нивото на дискриминация и хомофобия, направено в 15 училища в София, Пловдив и Варна. То е осъществено по програмата Матра КАП на Министерството на външните работи на Холандия. В училищата са били разпространени учебни материали и насоки за планове за действие срещу практиките на хомофобия и дискриминация, съобщава още БТА. В рамките на проекта са били обучени учители и са създадени индивидуални планове за действие във всяко училище.
Междувременно с писмо до кмета Бойко Борисов патриарх Максим поиска забрана на гей парада.
Това аморално и греховно шествие ще е съблазън за всички волни или неволни негови зрители, се казва в писмото. Стоейки в правотата на Христовото учение и следвайки словата на св. ап. Павел: „Не участвайте в безплодните дела на тъмнината; напротив - изобличавайте ги", ние се обръщаме с молба към вас да спрете това недостойно и срамно шествие, противоестествено на всяко християнско съзнание, настоява патриарх Максим.
В синода не приветстваме такъв парад, както не го приветстват и всички вярващи със здрав морал. Има християнски ценности, които всеки един от нас трябва да спазва и да живее според предписанията на Евангелието, заяви за "Монитор" главният секретар на синода епископ Наум. Не бива да се афишира принадлежност към такова нещо чрез парад, добави той.
С протестно писмо срещу проявата на "Джемини" днес се обяви и Главното мюфтийство.
Протестираме срещу гей парадите и решенията на властите, допускащи подобни неща, които оскверняват българското общество и заплашват неговото бъдеще, се казва в документа. В него се посочва, че Главното мюфтийство строго осъжда хомосексуализма и деянията на хомосексуалистите, особено когато те безочливо се опитват да променят общественото мнение, моралните, религиозните и традиционните ценности на българското общество чрез обществени прояви от рода на гей парадите. От мюфтийството приканиха заинтересованите власти да предприемат необходимите мерки за въвеждането на предмета "Религия".
Категорично се противопоставяме на всеки опит на която и да е малцинствена група, включително и хомосексуалистите, да изнудва българското общество, натрапвайки му своите нерешени проблеми, обяви се в декларация срещу гей парада и ВМРО.
На сайта си от БГО "Джемини" призоваха участниците в гей парада да не се цепят от шествието и да не отговарят на провокации. То ще тръгне от Моста на влюбените до НДК в 16,30 ч.

Няма коментари: