неделя, 22 юни 2008 г.

Скандално, европейско, балканско....

Има обстоятелства, към които колкото и миротърпимо да се отнася една част от обществото, друга част от него проявява непримиримост. Не бих искала да формирам у читателите на блога ми каквото и да е мнение. Моето съм изказала в краткия си коментар. Предстовям ви самия текст, публикуван във вестник "МОНИТОР", където работя.

Набеждават политици в хомосексуализъм

Гейпарад влудява националисти и попове

Хората на Расате скочих а срещу демонстрацията в София

СИЛВИЯ НИКОЛОВА
в. "Монитор", 22 юни 2008 г.

Националисти скочиха срещу гейпарада, организиран от Българската гейорганизация "Джемини" на 28 юни в София.
Хомосексуализмът и педофилията са свър зани явления, създаващи заплаха за нацията, заяви лидерът на Българския национален съюз Боян Расате. Ниската раждаемост, високата смъртност и хомосексуализмът допринасят за демографския проблем в нашата страна, подчерта той.
Според Расате хората с нетрадиционна сексуална ориентация у нас се ползват с политически чадър. Националистът цитира данни на гей-организацията "Джемини", според които 30% от народните представители са с такава ориентация.
Има ги във всички партии. Само за БЗНС и ДПС не съм чул да има, каза Боян Расате и побърза да изтъкне, че БНС ще настоява за ограничаване на правата и изявите им с промяна на няколко закона.



В това число не влиза душевната педерастия, която се изразява в това да се наведеш накъдето духа вятърът, афектира се той.
В отговор на гейпарада на 28 юни, организиран от "Джемини", БНС ще организира кръгла маса, на която интелектуалци и членове от организацията ще обсъдят как да се ограничи хомосексуализмът и педофилията у нас. Расате обаче не можа да уточни кои са интелектуалците. Обсъждането ще бъде в сряда в столичния хотел "Рила". Форумът да излезе с декларация до парламента. Кръглата маса е част от кампанията "Седмица на нетолерантност към хомосексуализма и педофилията в българското
общество".
Не благославяме под никакъв претекст за свобода и толерантност както този гейпарад, така и всякакви други инициативи на такива хора. Това са непокаяли се грешници, които развращават младите, отсякоха и от синода.
Благодарим на БНС, че по време на пресконференцията си в продължение на близо час говориха за БГО „Джемини". Благодарим ви, обичаме ви!:), написаха на сайта си хората от гейорганизацията.
БНС извлича политически дивиденти от кампанията си, заяви пред БГНЕС Аксиния Генчева от "Джемини". Според нея
Расате борави с неточни и неверни факти и изследвания. По думите є искането на БНС за забраняване със закон на гейорганизациите
е противоконституционно и би ограничило правото на гражданите на свободно сдружаване. Генчева не скри опасенията си, че гейорганизацията очаква контрапротест на БНС в деня на парада. Впрочем, изявата е разрешена от Столична община, осигурена е и охрана на МВР в случай на провокации.




Варненско-Преславският митрополит Кирил: Няма да спра никого, ако отиде да протестира

Варненско-Преславският митрополит Кирил

Българската православна църква зачита свободата, защото Господ ни е създал свободни. Ние, българските духовници, правим всичко възможно да просвещаваме православните християни, да им обясняваме колко ценна е свободата, че тя ни е дар от Бога и затова не бива да я ограничаваме. Когато обаче говорим за свобода, това не означава, че всичко ни е позволено, особено когато иде реч за съблазън на неукрепнали млади хора и дори на деца. Затова и БПЦ не акламира изявата на хомосексуалистите. Самият Христос е казал: "Винаги в света ще има съблазни, но тежко им, чрез които те ще идват." Не може да сме съгласни с хора, които приравняват греха със свободата, както правят хомосексуалните движения. Не подкрепяме в никакъв случай каквото и да било, което показва отрицателни явления, защото всяко тяхно показване занижава морала на нашето общество. Няма да организирам протести срещу гейпаради, ако има такива в моята епархия, но и няма да огранича никого от вярващите да участват в тях. Във всички случаи отсега ще помислим как да реагираме адекватно, нормално и в рамките на закона, ако това се случи. Защото не може една малка част да господства на обществено място и да се изявява за сметка на цялото общество.

Отец Силвестър Янакиев, Сливен: Гейовете са проклети от Бога, няма да бъдат помилвани

Отец Силвестър Янакиев

Църквата винаги е била против хомосексуализма. Тя не е толерирала, не толерира и няма да толерира под никакъв претекст никакви негови форми и извращения в сексуалния живот. Църквата цени и учи на морал. Тя може да подкрепи такъв човек, но само ако той се е покаял за греха си, какъвто е хомосексуализмът, и е решен да се промени, но е против непокаялите си. БПЦ няма да излезе с акция против гейпарада, защото живеем в общество, в което се смята за демокартично да се проявяват социални ексцесий, а нормалният праволинеен гражданин, на когото се крепи цялото общество, е маргинализиран. От тази гледна точка ние, православните християни, няма да направим никакви ексцесии спрямо тази ексцесия, но ако някой реши по някакъв начин да спре този парад, това няма да бъде нарушение на Божиите заповеди.
За хомосексуалистите няма спасение, защото, когато упорстваш в греха си , не можеш да разчиташ на Божията милост, те са проклети от Бога. Църквата третира хомосексуализма като духовна болест, която трябва да бъде изкоренявана и лекувана. Когато е организиран в група, както е при "Джемини",никой член от тази организация "Джемини", никой от нея няма да бъде помилван от Бога. На такива хора не може да бъде давано причастие. Този грях се равнява с прелюбодействието, ако човек не се е разкаял и не се е отказал от поведението си. Готов съм да изляза на публичен диспут с хомосексуалистите, ще го направя заради хората, които ще се вслушат.

Дъвка с марка “хомосексуализъм”

Снимка: МОНИТОР

Геят - вечното весело същество, точно както гласи преводът на името му.

Мине не мине време, и току някой националист подхвърли поредната дъвка на обществото. Допреди година-две това бяха досиетата. Откакто обаче съответната комисия изкара на показ имената на някои отявлени "родолюбци" и те лъснаха с миналото си на всенароден показ, се оказа, че тази тема вече не върши работа. Гейовете и лесбийките обаче все още стават за това. Поне докато се намери по-разтеглив за дъвчене "материал" .
Вчера Боян Расате и дружината му скочиха срещу парада на хората с нетрадиционна ориентация, който ще се проведе в събота. Дори си позволиха да уличат политици в хомосексуализъм. При това недоказано. Все неща подсъдими във всяка правова и демократична държава, за каквато минава и нашата.
Колкото до момчетата и момичетата от "Джемини", едно е ясно - поне не се крият, независимо дали това ни харесва или не. Лично на мен не ми е приятно, когато еднополови същества се целуват на публично място. Но някому вероятно не му харесват и сините ми очи. Което съвсем не означава, че ще се лиша от тях, нито чe ще хвърлям камъни по различните от нас. (С.Н.)

Няма коментари: