четвъртък, 26 юни 2008 г.

Пратиха гейпарада на бабуната до комунистите в Южния парк

Силвия
Николовав. "Монитор", 27 юни 2008 г.

Кметът Бойко Борисов мести гей парада в събота от НДК в Южния парк, недалече от бабуната, на която всяка събота и неделя излизат да ораторстват комунистите на Владимир Спасов.
Това е мярка от гледна точка на сигурността им, а и така ще бъде улеснена охраната на мероприятието, каза Борисов и заяви, че във всички европейски столици се провеждат паради от типа на този. Това обаче не задоволи лидера на Българския национален съюз Боян Расате, който вчера отиде специално на сесията на Столичния общински съвет, за да настоява парадът да бъде забранен. Той посочи, че промяната на мястото - Южния парк, е още по-нецелесъобразна, защото в почивните дни там се разхождат много граждани с децата си.
Междувременно от организацията на евреите в България „Шалом" заявяват, че не подкрепят инициативата на „Седмица на нетолерантността", провеждана от Боян Расате и оглавявания от него съюз.
Не мога да коментирам декларацията срещу хомосексуалистите, не съм я чел. Боян Расате ме покани на конференцията срещу хомосексуализма, но аз не отидох, каза за "Монитор" отец Боян Саръев.

Няма коментари: